top of page

teamet

hawkeye.jpg

HÅKAN - HAWKEYE

lekspecialist/utbildare

 

Håkan har hela sitt liv sysslat med kreativa uttrycksformer. Vare sig det gäller skrivande, skådespeleri eller upptåg har han en oändlig källa av idéer.

 

Han har länge arbetat med barn och unga med autism och särskilda behov både i skolans värld och i hemmet. Håkan är utbildad på Intensive på Autism Treatment Center of America.

 

Håkan är vårt wild card som ofta hittar de små detaljerna för att ta oss till det stora målet. Med den minsta sociala kontakten som ett barn ger skapar han fantasifulla och magiskt roliga lekar. Lekar som växer som sagor i lekrummet och tar barnet med på den häftigaste resan. Han vet hur man gör en höna av en fjäder!

 

Håkan flyger hit hela vägen från London för att jobba på intensive i vårt specialistteam. Only for you... and us.

fireblaze.jpg

ROSMARIE - FIRE BLAZE
Grundare/utbildare

 

Hon har lång erfarenhet inom autismspektrumtillstånd både professionellt och privat då hon är mamma till ett barn med autism, AMC (ett funktionshandikapp), utvecklingsstörning och epilepsi.

 

Hon är en av grundarna som startade Allt Om Autism. Arbetar främst som lekspecialist och utbildare i TPP (Teaching People Play). Är utbildad på Intensive på Autism Treatment Center of America. Där hon även gått Start Up, New Frontiers, Power Dialogues och Intensive. Utöver det har hon en rad andra utbildningar i allt från Hanen - More Than Words, TAKK, AKK, IBT till Original Play, clownpedagogik mm.

 

Rosmarie är en utmanare. Hon har en förmåga att hitta rätt timeing och ta barnet vidare till oanade möjligheter. Med hennes energi och kreativitet finns inga stopp, bara öppningar för nya idéer. Det finns inget OM vi tar oss dit utan bara NÄR vi tar oss dit.

themountain.jpg

JENS - THE MOUNTAIN

lekspecialist/utbildare

 

Med sin långa erfarenhet inom autism både professionellt och privat är han vår klippa. Han har arbetat med barn både inom hem och skola. Där har han även jobbat mycket med föräldrarna och nätverket kring barnen men framför allt är han pappa till en kille med autism.

Han är i grunden utbildad i statsvetenskap och psykologi med fördjupning inom samtal, coaching och lek. I bagaget har han allt från Power Dialogues, New Frontiers och Maximum Impact (Autism Treatment Center of America) till Zen-coaching och MI (motiverande samtal) för att bara nämna några av dom. 

 

Jens känsla för att möta barnen och få kontakt i lekrummet är imponerande. Hans förmåga att kunna se, guida och stötta föräldrarna i deras process tillsammans med oss är magisk. Han är vår allas ”mountain”.

energystorm.jpg

MARCUS - ENERGY STORM
Lekspecialist/Utbildare

Marcus är kompositör, sångare och ljuddesigner. Han arbetar som hälsocoach med bl a soundhealing och massage. Men framför allt är han pappa till tre varav hans dotter har autism. 
 

Med hjälp av sången och musiken som verktyg implementerar han metoderna på ett motiverande och roligt sätt.
 

När Marcus går in i lekrummet vet man aldrig vad som händer. Helt plötsligt så virvlar han upp en energi som tar hela rummet i besittning. 
 

Han arbetar mycket med föräldrarna och nätverket kring barnen. 

Marcus bor i Stockholm men kommer farandes ner så fort han hör att det nalkas lek.
 

dancingcat.jpg

JENNY -
DANCING CAT

lekspecialist/utbildare

 

Jenny har själv en otrolig resa bakom sig med sin egen son som har autism. Tillsammans med sin son har hon gått alla gamla vägar som finns och dansat fram nya banbrytande sätt att skapa kontakt på. 

Jenny är lekspecialist i vårt team och deltar ofta under intensive. Hon är utbildad i Start-Up, New Frontiers, Power Dialogus och Intensive på Autism Treatment Center of America. Tidigare översatte och skrev hon texter och dansade klassisk balett. Dansen är något hon använder sig mycket av i mötet med barnen i lekrummet för att skapa kontakt och tillit.

Med sin outtömliga energi och envishet har hon rivit alla murar. Hon intar rummet med pondus och självsäkerhet. Dit barnet för dig hän...vips! Där är hon! Jenny älskar att leka. Det är hennes superkraft. Med sin varma entusiastiska energi är hon vårt batteri. Jenny är baserad i Stockholm men arbetar över hela landet.

blackninja.jpg

ADILA - BLACK NINJA

lekspecialist/utbildare

 

Arbetat i flera år med barn och unga med autismspektrumtillstånd både inom skola och hem. Idag jobbar hon främst som lekspecialist samt utbildar föräldrar, lärare, pedagoger och assistenter i TPP (Teaching People Play).

Hon är utbildad socialantropolog både i Sverige och USA. Utbildad lekspecialist inom autismspektrumtillstånd med fördjupning inom perceptionshantering, TAKK, AKK, lågaffektivt bemötande och Original Play.

Hon har en närvaro och en acceptans som är helt makalös. Med hennes lugna harmoniska bemötande fångar hon upp barnen. Hon ger dem en trygghet och vilja att delta och leka tillsammans med henne för att sen i nästa sekund explodera och bli den busigaste och roligaste kompis man kan tänka sig.

pixieraven.jpg

ALEX - PIXIE RAVEN

lekspecialist/utbildare

 

Alexandra är utbildad beteendevetare i Norge och jobbar som lekspecialist hos oss på Allt om Autism.

 

Hon har tidigare arbetat som chef i restaurangvärlden och rest många vändor i världen innan hon slutligen vänt tillbaka hem till Malmö.

Hon är vår bubblare. Med hennes sinne för struktur och ordning håller hon styr på båten. En idéspruta utan stopp där det alltid finns en lösning… eller två lösningar… eller kanske till och med tre.

Vissa människor bara har det och Alexandra är en av dom. Hennes förmåga att bygga tillit i lekrummet med sin närvaro och glädje är fantastiskt att få se. Genom sagornas värld stretchar hon fantasimusklerna och tar barnet till helt nya, oanade platser. Platser ingen visste fanns.

Vart tåget än går är Alexandra först att hoppa på, oavsett vart resan bär hän. 
 

twilightguru.jpg

EMILIA - TWILIGHT GURU Grundare/Känslorådgivare/Utbildare

Hon har lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom autismspektrumtillstånd. Hon är en av grundarna som var med och startade Allt Om Autism. Emilia arbetar främst som utbildare.

 

Hon är utbildad på Intensive på Autism Treatment Center of America. Där har hon även fördjupat sig inom Power Dialogues och Group Leadership Training. Är även utbildad i Original Play och TAKK. Är certifierad hälsorådgivare med spetskompetens inom känslohantering.
 

Emilias fantastiska användning av sin röst och dynamik i lekrummet lockar barnen att öppna upp och samspela. Hennes nyfikenhet på ljud och rytm hittar helt nya vägar för att mötas. Med sitt harmoniska lugn skapar hon trygghet men i de lugnaste vatten... bor där en liten ”häxan surtant” som alltid är redo för bus.

bottom of page