top of page
119675913_774825383302926_53730324932900

intensive

Det här är ett nytt sätt att leva och ett nytt sätt att tänka.

Vad ska till för att ert barn ska börja kommunicera mer?

Vad ska till för att er vardag ska kännas lättare och roligare?

Att göra en intensive är precis som det låter, väldigt intensivt. Under fyra dagar kommer ni tillsammans med ert barn bo med teamet från Allt Om Autism på vackra Hallaskogs gård utanför Höör i Skåne. Gården ligger precis vid Dagstorpssjön med närhet till skog och natur.

Under utbildningen satsar vi allt på att öka kommunikationen och barnets egen vilja till interaktion.

Lekspecialisterna i teamet leker med ert barn från morgon till kväll. Teamet gör ett grundligt detektivarbete kring var ert barn befinner sig för att ta fram de mest effektiva verktygen och metoderna för just ert barn.


Efter kartläggningen sätts verktygen och metoderna i verket. Lekspecialisterna utformar ett program där ni som föräldrar får se exakt hur vi jobbar och varför. Ni kommer kunna studera vårt arbete och lära er att själva utföra det i praktiken. 

All inlärning är motivationsstyrd beroende på vad barnet har för intressen och all inlärning sker genom lek. Barnet möts i alla lägen av acceptans, 100% närvaro, nyfikenhet och kärlek.

 

Under tiden ert barn är i lekrummet med lekspecialisterna utbildas ni föräldrar parallellt. Ni får en omfattande och grundlig utbildning om de verktyg och metoder som funkar för just ert barn. För att få ut så mycket som möjligt av tiden kommer ni ibland utbildas en och en med oss. Ni som föräldrar står inför helt olika utmaningar och precis som ert barn så individanpassar vi även er utbildning. 

Skärmavbild 2021-01-24 kl. 14.16.06.jpeg

Prepp

intervju

Inför en intensiv görs en grundlig kartläggning där hela teamet intervjuas. Förarbetet startar flera månader innan där motivationer, ismer, språkförmågan och det sociala samspelet studeras. Lekspecialisterna i det unikt sammansatta teamet skapar utbildningen tillsammans för att göra dessa fyra dagar till den magiska resa ni är påväg att få uppleva. En resa tillsammans med ert barn där ni får uppleva närvaro och medvetenhet på ett helt nytt sätt. 

dag 1

let´s play

Vi kickstartar direkt när ni anländer på gården.

Ert barn lär känna alla våra lekspecialister i vårt specialanpassade lekrum som är fyllt med alla motivationer ert barn älskar. Varje minut i lekrummet studeras av teamet som tar kartläggningen till en helt ny nivå. Föräldrarnas utbildning pågår parallellt under hela dagen som leken sker.

Allt rör sig i en hissnande fart och det är bara hoppa på tåget och följa med. 

dag 2

delta och plantera

Vi lär känna ismerna. Hur dom funkar och betydelsen av dom. Hur bygger man lekar och planterar nya för att utveckla kommunikationen och barnets motivation till samspel. Teamet arbetar med positiv feedback och vetenskapligt framtagna verktyg och metoder.

 Vi tänjer på alla era gränser och tar er dit ni aldrig trodde ni skulle våga gå. 

dag 3

utmana och bygg

Det är dags att sätta allt ni lärt er i verket. Att ha kunskap är en sak, att göra det med lätthet är en annan sak. Vi höjer ribban och utmanar med tajming och precision.

Kartläggningen sammanställs och ligger till grund för den unika sammansättningen av verktyg och metoder framtagna för just ert barn och er familjs behov.

dag 4

planering

Detta är inte slutet. Det här är bara början på er resa. Vi lägger upp en plan för hemkomsten. Lekspecialisterna guidar er i ert fortsatta arbete för att hjälpa ert barn. 

Vi knyter ihop säcken och ser till att ni har allt ni behöver för att känna er trygga och säkra med att praktisera de nya kunskaperna ni fått under intensive.

pris

allt detta får ni

25 timmars lek med fyra lekspecialister

8 timmar känslohantering 

8 timmar filmfeedback 

4 timmar workshop: lekskapande, utveckling, socialt samspel 

9 timmar utbildning: verktyg och metoder i kommunikation 

2 timmar utbildning: miljö 

2 timmar utbildning: kost 

6 timmar utbildning: välmående 

hyra för boende inkluderas i priset

PRIS: 85 000 kr.

mm.jpg

"Jag önskar att alla familjer med barn med autism hade fått möjligheten att göra en intensive med Allt om Autism."

"Så mycket kunskap, så mycket glädje. Det här var det

bästa vi hade kunnat göra för vår familj."

"Jag säger bara WOW!

Varför har ingen berättat att det här finns?"

bottom of page