Om oss

Vem är vi?

Det här är vårt team som är handplockat pga alla deras unika kunskaper och personligheter. Vi har en bredd av utbildning och erfarenhet som är annorlunda och effektiv. Den har inga gränser, inga stop. Vi ser bara möjligheter, nya vägar och längs den vägen tänker vi ha roligt oavsett vart den leder. Vi brinner alla för barn med autism och deras familjer.

”Hur kan det bli bättre än såhär”

Hela_gruppen

Teamet

Rosmarie

Rosmarie är mamma till Charlie som har en autismdiagnos. Hon har på alla sätt sökt och efterforskat en ny metod för att hjälpa sitt barn och sin familj. Då hon inte fann det hon sökte i den gängse behandlingen av autistiska barn, har hon skapat ett effektivt team med en unik sammansättning av människor med varierande kunskaper och specialitéer.

Rosmarie är kärnan och drivkraften i vårt team. Hon har en otrolig förmåga att verkställa saker och ger aldrig upp. Hon är den som samlar allas idéer och gör de till verklighet. Med en otrolig energi och ett busigt lekfullt sätt lockar hon in till de mest fantastiska lekarna. Rosmarie är utbildad på Autism Treatment School of America på Start up, New frontiers och Intensive, Son-rise, Access bars, Hanen, AKKtiv, TAKK (tecken som stöd), nybörjare och fortsättning samt bildkommunikation.

Hon är i grunden utbildad florist och har drivit flera egna blomsterbutiker och klädesaffärer. Har även jobbat som danspedagog på Aktiv Ungdom under ett antal år.

Emilia

Emilia är nyckeln i hela vårt team. Hon är den första vi valde då det är något magisk över henne. Hon har ett lugn och en värme som skapar trygghet och förtroende mellan henne och barnet.
Med hennes busiga upptåg, lekfullhet och dedikation till sitt arbete är hon en stark drivkraft i vårt team. Emilias kärlek till skapande och konst lyser igenom i allt hon gör. Hon har en förmåga att locka fram det bästa ur oss alla med hennes glada och harmoniska energi som smittar av sig på sin omgivning. Hon bjuder in utmaningar och antar dom med en inställning som säger: ”Vad mer är möjligt?”

Emilia är konstnär och smyckesdesigner i grunden och driver ett eget företag som heter Emilia Kraft Design. Hon har lång erfarenhet att jobba som lärare i estetisk verksamhet för alla åldrar under ett antal år.

Hon jobbar även på Malmö opera sen många år tillbaka som påklädare, barnansvarig och turnétekniker.

Emilia är utbildad på Intensive på Autism Treatment School of America, Son-rise, Access bars och TAKK (tecken som stöd). Hon är även Ayurvedisk hälsorådgivare. Och erbjuder konsultationer i Malmöområdet.

Håkan

Håkan är vårt ”wildcard”. Han är oerhört teatralisk och har kreativa lösningar på de flesta problem vi stöter på. Han tillför nytänkande idéer och öppnar nya vägar för oss med sin mycket speciella och unika personlighet på ett positivt sätt. Att använda sig av teaterns värld har visat sig vara en värdefull egenskap i träningsrummet. Håkan har en dynamik och en närvaro som lätt drar till sig barnets intresse.

Håkan jobbar som skådespelare i vanliga fall och även som sjukhusclown.

Han har tidigare jobbat med barn och ungdomar i skola och på fritids. Han är också utbildad på Intensive på Autism Treatment School of America, Son-rise.

Marcus

Marcus är handplockad in i teamet på grund av sitt ”nördintresse” för superhjältar och sin fantastiska förmåga att locka barn till lek. Då vår son har ett enormt intresse för superhjältar har det varit en stor motivation i vår träning.

Marcus är orädd och idérik med en enorm energi. När han inte jobbar hos oss jobbar han som regissör och manusförfattare och har gjort bland annat en rad olika kortfilmer för bl.a SVT. Han driver idag ett företag som heter ”Feedback”.’

Marcus har erfarenhet av att jobba med ungdomar med Asbergers och Adhd och på förskola, har också grundläggande Son-rise utbildning.

Malin

Malin är känd för sin förmåga att inspirera och medvetandegöra vad som är möjligt bortom våra invanda beteenden och mönster. Hur vi kan frigöra oss från tankebanor och känsloblockeringar som medvetetet eller omedvetet styr våra liv. Hennes vägledning är personlig , intuitiv och tillåtande. Hon är utbildad My Spirit yogalärare hos Minanda och Pärlan Fritz och har vidare gått Teacher Training för Shiva Rea (Prana Flow Yoga) och Biff Mithoefer (Yin Yoga).

Malin är en av grundarna till Infinite Yoga Malmö. Tillsammans med Ina drev hon
tidigare My Spirit Yoga Malmö vid Triangeln i 5 år innan de expanderade konceptet och öppnade nytt på Gustav Adolfs torg. De driver även Yogaretreat Österlen sedan 2012.

Ina

Ina har så länge hon kan minnas alltid varit intresserad av att utvecklas och växa som människa. Hon har utmanat sig själv på en mängd olika sätt genom livet, bland annat genom att ta dykcertifikat, resa, hoppa fallskärm, utbilda sig på cirkusskola (scenisk hästkonst) och delta i otaliga kurser och utbildningar i personlig utveckling, yoga, coaching och ledarskap.

Hon har coachat och väglett människor professionellt sedan 20-årsåldern och hennes specialité är hennes unika och intuitiva sätt att jobba med känslohantering och förändringsprocesser. Hon tar människor till kärnan och låter dem utforska livet ur helt nya synvinklar. Ina är utbildad My Spirit yogalärare och har även gått Yin Yoga Teacher Training för Biff Mithoefer och Virya Yoga för Josephine Selander.

Ina är den andra grundaren till Infinite Yoga Malmö. Tillsammans med Malin Sandell driver hon även Yogaretreat Österlen och Högkänslighet.se

Tjärstin

Tjärstin har lång erfarenhet av att jobba med barn och föräldrar. Hon är en sympatisk och positiv person med ett stort hjärta. Med hennes pedagogiska bakgrund bidrar hon med den sista pusselbiten. Tjärstin är en god lyssnare men också en inspirerande talare då hon håller föräldrakurser i samarbete med BVC.

Hon utbildade sig till förskolelärare på 80-talet och har sen jobbat både på förskola och på öppen förskola.

Hon har utvecklat ett familjecenter och utbildat sig till resurspedagog. Idag är hon en framåtdrivande, viktig person för familjecentrat.

Jonas

Jonas är pappa till Charlie som har en autismdiagnos. Har har funnits med under hela denna resan ända från början på sökandet efter något annat. Tillsammans har Jonas och Rosmarie valt att ta nya oprövade vägar dit ingen annan vågat gå för att förstå och lära sig för att sen utveckla och förbättra.

När han går ner i rummet har han en intensitet som inte går att värja sig emot och en övertygelse som är så stark att barnet oftast faller för det direkt. Med sin intensiva blick och förmåga att fläta samman barnets alla motivationer i en actionlek skapar han långa sociala interaktiva samspelslekar där det finns utrymme för att utmana barnet till nästa nivå.

Jonas är ljuddesigner på Malmoopera sen 20 år tillbaka och har även spelat saxofon i ett band ända sen han var 16 år. Han är utbildad på New fronters och Intensive på Autism Treatment School of America, Son-rise. Han har även gått Hannen och TAKK (tecken som stöd).

Curry

Vi har en Nederländsk Kooikerhdondje som vi jobbar med. Att locka barnet att säga kommandon och invänta ögonkontakt eller öva på att tala tydligare så hunden förstår ter sig oftast mycket enklare för våra barn att göra med en hund istället för med oss människor.

Att jobba tillsammans med en hund är oftast en stor motivation och drivkraft för våra barn med autism. Inte för alla men för många. Curry är lugn och stillsam. Han har lätt för att lära sig nya saker och har ett långt tålamod. Han läser lätt av både kroppsliga kommandon och verbala. Älskar att gosa och bli klappad.